Manav Gangwani - DLF Emporio-Studio Lotus

Interior Design of Manav Gangwani Showroom at DLF Emporio by Studio Lotus

Manav Gangwani Showroom at DLF Emporio: Manav Gangwani's garments symbolize glamour, the silhouettes dramatic yet timeless. To create a shell for the garments our design response was to create a contemporary abstraction of a timeless form. Our inspiration was the grottos- an intimate cave like space, which forms the foundation of many classical structures.
Manav Gangwani - DLF Emporio-Studio Lotus

Follow ArchitectureLive! Channel on WhatsApp

Manav Gangwani - DLF Emperio-Studio LotusManav Gangwani Showroom at DLF Emporio
Manav Gangwani’s garments symbolize glamour, the silhouettes dramatic yet timeless. To create a shell for the garments our design response was to create a contemporary abstraction of a timeless form. Our inspiration was the grottos- an intimate cave like space, which forms the foundation of many classical structures. We decided to work with a formal architectural expression rather than creating a decorative interior design experience keeping in mind the embellished quality of the garments on display.
We created a series of framing devices, which helped us in creating individual alcoves for different collections and a central axis for selected showstoppers. We wanted to create a sense of discovery in the store–from outside one sees a row of mannequins reminiscent of a ramp, the garments reveal themselves only when the customer starts exploring the store.Manav Gangwani’s garments symbolize glamour, the silhouettes dramatic yet timeless.
To create a shell for the garments our design response was to create a contemporary abstraction of a timeless form. Our inspiration was the grottos- an intimate cave like space, which forms the foundation of many classical structures. We decided to work with a formal architectural expression rather than creating a decorative interior design experience keeping in mind the embellished quality of the garments on display. We created a series of framing devices, which helped us in creating individual alcoves for different collections and a central axis for selected showstoppers. We wanted to create a sense of discovery in the store–from outside one sees a row of mannequins reminiscent of a ramp, the garments reveal themselves only when the customer starts exploring the store.

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

An Architect Eats Samosa

ArchitectureLive! continues with Alimentative Architecture – The fifth in a series of articles by Architect-Poet-Calligrapher H Masud Taj interfacing architecture with food via geometry.

Read More »

The Stoic Wall Residence, Kerala, by LIJO.RENY.architects

Immersed within the captivating embrace of a hot and humid tropical climate, ‘The Stoic Wall Residence’ harmoniously combines indoor and outdoor living. Situated in Kadirur, Kerala, amidst its scorching heat, incessant monsoon rains, and lush vegetation, this home exemplifies the art of harmonizing with nature.

Read More »

BEHIND the SCENES, Kerala, by LIJO.RENY.architects

The pavilion, named ‘BEHIND the SCENES’, for the celebrated ITFOK (International Theatre Festival of Kerala), was primarily designed to showcase the illustrious retrospective work by the famed scenic background artist ‘Artist Sujathan’.

Read More »

WE ARE HIRING /

ArchitectureLive! is hiring for various roles, starting from senior editors, content writers, research associates, graphic designer and more..

 

PARTICIPATE /