Unbuilt Project: Vault House at Cochin By Meister Varma Architects

The living and working areas are contained in 2 buildings connected by a walkway. The horse-saddle roof doubles up over the brick vault for shade from the tropical sun. Thick brick walls with natural limestone rendering on the east and west side reflect solar radiation to keep the house cool. - Meister Varma Architects

Share Post:

Vault House at Cochin By Meister Verma Architects

A residence and studio about an hour’s drive from Cochin and set amidst a lush rubber estate. The south side has river frontage with a temple on the opposite bank. The living and working areas are contained in 2 buildings connected by a walkway. The horse-saddle roof doubles up over the brick vault for shade from the tropical sun. Thick brick walls with natural limestone rendering on the east and west side reflect solar radiation to keep the house cool. The south frontage of the house opens up towards the river to maximise views framed through the rubber clearing and luxuriant vegetation.

Project Facts
Project Name: Vault House
Principle Architect: Meister Varma Architects
Location: Cochin, Kerala
Category : Large Residential Building (Farm House etc.)

Cost : 3000000  INR
Area: 2000 SQ. M.
Owner: Anugraha Ananthamoorthy
Project Status: Unbuilt

One Response

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

Studio IAAD

Emulating a Larger than Life Experience at Godrej South Estate | Studio IAAD

The objective is to take the end-user on a wondrous journey from the understated to opulent, engaging them every step of the way. The employment of a biophilic design approach helps establish a connection with nature, creating a series of spaces that stir emotion and redefine the design brief.  – Studio IAAD

Subscribe to Architecture and Design Updates