Studio Symbiosis wins International Design Competitions for Gwalior and Baiyappanahalli Railway Stations

Studio Symbiosis, the architecture firm led by Amit Gupta and Britta Knobel Gupta, has won the international design competitions for two railways stations in India - Bangalore (Baiyappanahalli) train station along with Masterplan, and Gwalior Railway Station.

Share Post:

Studio Symbiosis, the architecture firm led by Amit Gupta and Britta Knobel Gupta, has won the international design competitions for two railways stations in India – Bangalore (Baiyappanahalli) train station along with Masterplan, and Gwalior Railway Station.

Studio Symbiosis - Gwalior Railway Station
Platform View of Gwalior Station

Amit Gupta shared on Facebook:

“Bangalore the garden city of india has a green cover depletion of 62%. The design looks critically at this aspect and reflects the past of Bangalore”

and

“Gwalior is a mystical place famous for its palaces and forts. Our design looks at echoing this rich history and creating an amalgamation of old and new.”

Following images by Studio Symbiosis

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

Aatam Hostel at Kota, by Sameep Padora and Associates

Aatam Hostel, designed by Sameep Padora and Associates, has a residential program mix, containing hostels rooms for students along with a residence for the family that owns the plot. Six years in the making, the project is located in the dry and hot climate of Kota, Rajasthan.

Read More »
Esquire Office at Delhi by Studio Bipolar

Esquire Office at Delhi by Studio Bipolar

The Location being home to a number of restaurants, cafes and high-end shops turned out to be a prime location for their office. The ideology to be adopted by Studio Bipolar was to design a space with the intention of catering to the functional needs of the office, have a sophisticated ambience; yet achieve it in a quirky way.

High-End Hospitality Corporate Office, at India, by Parag Singal Architects

High-End Hospitality Corporate Office, at India, by Parag Singal Architects

The sprawling 20,000 sqft ground floor space along with an equal amount of basement had profound planning challenges. Various functionally contrasting spaces had to be carefully crafted so that they didn’t impede with each other’s function yet facilitate a meaningful circulation throughout the site. – Parag Singal Architects

Subscribe to Architecture and Design Updates