Belmont Club at Indore by Anuj Mehta Associates

Belmont Club, at Indore, by Anuj Mehta Associates

The building responds to its context by using the existing site gradient to create multiple levels. The entrance level has a library, card room, party hall and a double height reception lobby. This lobby overlooks the double height launch with a view of swimming pool, which is the focal point of the club. - Anuj Mehta Associates
Belmont Club at Indore by Anuj Mehta Associates

Follow ArchitectureLive! Channel on WhatsApp

Belmont Club at Indore by Anuj Mehta Associates

The building responds to its context by using the existing site gradient to create multiple levels. The entrance level has a library, card room, party hall and a double height reception lobby.

This lobby overlooks the double height launch with a view of swimming pool, which is the focal point of the club. The lower level accommodates the aerobics room gym and a spa besides indoor sports facilities like billiard/pool table tennis, squash courts and a chess all clustered around a swimming pool in the central courtyard.

In the terrace of these areas is used as an open party place independently accessible from the entry level. The upper level has a guest lounge and a guest room with a private terrace. the interiors were designed to provide a luxurious contemporary ambience to the club.

Project Facts

Category : Hospitality (Hotels, restaurants, clubs etc.)
Area : 20,000 SQFT SQ.M
Client / Owner : IBD Group, Indore
Project status : Completed
Project Name: Belmont Club
Location: Indore

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

An Architect Eats Samosa

ArchitectureLive! continues with Alimentative Architecture – The fifth in a series of articles by Architect-Poet-Calligrapher H Masud Taj interfacing architecture with food via geometry.

Read More »

The Stoic Wall Residence, Kerala, by LIJO.RENY.architects

Immersed within the captivating embrace of a hot and humid tropical climate, ‘The Stoic Wall Residence’ harmoniously combines indoor and outdoor living. Situated in Kadirur, Kerala, amidst its scorching heat, incessant monsoon rains, and lush vegetation, this home exemplifies the art of harmonizing with nature.

Read More »

BEHIND the SCENES, Kerala, by LIJO.RENY.architects

The pavilion, named ‘BEHIND the SCENES’, for the celebrated ITFOK (International Theatre Festival of Kerala), was primarily designed to showcase the illustrious retrospective work by the famed scenic background artist ‘Artist Sujathan’.

Read More »

WE ARE HIRING /

ArchitectureLive! is hiring for various roles, starting from senior editors, content writers, research associates, graphic designer and more..

 

PARTICIPATE /