Kodaikanal house at Kodaikanal by Benny Kuriakose

Kodaikanal house at Kodaikanal by Benny Kuriakose

A residence with a lake view, built of random rubble masonry left exposed in the exterior, and plastered and painted white in the interior. The timber finished door and window frames is a striking contrast to the walls. In the elevation, the little white windows and the and the sloping roof, one over the other, makes the residence more interesting. There is a timber deck in the first floor, overlooking the lake.
Kodaikanal house at Kodaikanal by Benny Kuriakose

Follow ArchitectureLive! Channel on WhatsApp

Kodaikanal house at Kodaikanal by Benny Kuriakose

A residence with a lake view, built of random rubble masonry left exposed in the exterior, and plastered and painted white in the interior. The timber finished door and window frames is a striking contrast to the walls. In the elevation, the little white windows and the and the sloping roof, one over the other, makes the residence more interesting. There is a timber deck in the first floor, overlooking the lake.

Project Facts
Project Name: Kodaikanal house
Location: Kodaikanal
Name of firm: Benny Kuriakose
Category: Small Residential Building
Project Status: Completed
Project Period: 15 months
Submission Type: Professional Submission

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

An Architect Eats Samosa

ArchitectureLive! continues with Alimentative Architecture – The fifth in a series of articles by Architect-Poet-Calligrapher H Masud Taj interfacing architecture with food via geometry.

Read More »

The Stoic Wall Residence, Kerala, by LIJO.RENY.architects

Immersed within the captivating embrace of a hot and humid tropical climate, ‘The Stoic Wall Residence’ harmoniously combines indoor and outdoor living. Situated in Kadirur, Kerala, amidst its scorching heat, incessant monsoon rains, and lush vegetation, this home exemplifies the art of harmonizing with nature.

Read More »

BEHIND the SCENES, Kerala, by LIJO.RENY.architects

The pavilion, named ‘BEHIND the SCENES’, for the celebrated ITFOK (International Theatre Festival of Kerala), was primarily designed to showcase the illustrious retrospective work by the famed scenic background artist ‘Artist Sujathan’.

Read More »

WE ARE HIRING /

ArchitectureLive! is hiring for various roles, starting from senior editors, content writers, research associates, graphic designer and more..

 

PARTICIPATE /