Hari Shree Vidyalayam at Chennai by Benny Kuriakose

Hari Shree Vidyalayam at Chennai by Benny Kuriakose

Huge courtyards, verandahs and well ventilated classrooms , are the main highlights of the school. The class rooms have low windows, to provide ample lighting and cross-ventilation, to make comfortable the learning experience. Every class room opens out to large verandahs, and open to sky courtyards, thus enhancing the comfort level of the students in the school. Architecture emphasizes the freedom of the student and enhances the creativity.
Hari Shree Vidyalayam at Chennai by Benny Kuriakose

Follow ArchitectureLive! Channel on WhatsApp

Hari Shree Vidyalayam at Chennai by Benny Kuriakose

Huge courtyards, verandahs and well ventilated classrooms , are the main highlights of the school. The class rooms have low windows, to provide ample lighting and cross-ventilation, to make comfortable the learning experience. Every class room opens out to large verandahs, and open to sky courtyards, thus enhancing the comfort level of the students in the school. Architecture emphasizes the freedom of the student and enhances the creativity.

Project Facts
Project Name: Hari Shree Vidyalayam
Location: Chennai
Name of firm: Benny Kuriakose
Category: Institutional
Project Status: Completed
Project Period: 27 months
Submission Type: Professional Submission

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

An Architect Eats Samosa

ArchitectureLive! continues with Alimentative Architecture – The fifth in a series of articles by Architect-Poet-Calligrapher H Masud Taj interfacing architecture with food via geometry.

Read More »

The Stoic Wall Residence, Kerala, by LIJO.RENY.architects

Immersed within the captivating embrace of a hot and humid tropical climate, ‘The Stoic Wall Residence’ harmoniously combines indoor and outdoor living. Situated in Kadirur, Kerala, amidst its scorching heat, incessant monsoon rains, and lush vegetation, this home exemplifies the art of harmonizing with nature.

Read More »

BEHIND the SCENES, Kerala, by LIJO.RENY.architects

The pavilion, named ‘BEHIND the SCENES’, for the celebrated ITFOK (International Theatre Festival of Kerala), was primarily designed to showcase the illustrious retrospective work by the famed scenic background artist ‘Artist Sujathan’.

Read More »

WE ARE HIRING /

ArchitectureLive! is hiring for various roles, starting from senior editors, content writers, research associates, graphic designer and more..

 

PARTICIPATE /