Kulkarni Residence, Barwani, by Bandhaan

Kulkarni Residence, Barwani, Madhya Pradesh, by Bandhaan

Bandhaan did the interiors of the Kulkarni Residence in Barwani, Madhya Pradesh, seeking inspiration from natural finishes, earthy tones and local art.
Kulkarni Residence, Barwani, by Bandhaan

The following content (text, images, illustrations and videos) for the project is provided by the design firm. 

Vibrant, earthy and connected to nature- this home in Barwani is the perfect example of the new generation of mid-rise, mid-size, budget-friendly homes that are coming up!

Bandhaan

Incorporating local tribal Gond art of M.P. along with a range of natural finishes- Indian stone flooring with inlay work, teakwood and brick- highlight the spaces beautifully.

Each room has access to an outdoor space, be it the family garden or a private terrace and are all naturally ventilated. The house has a sculptural form with terraces stepping down to allow for views and greenery to creep in.

The compound wall is equally sculptural- incorporating a mix of planters and walls at varying heights. The interior and exterior form a symbiotic relationship to contemporary living rooted in nature.

Images

Project Facts

Project Category: Architecture- Interior Design
Location: Barwani, Madhya Pradesh, India
Plot Area: 260 sq m/ 2800 sq ft
Built-up Area: 340 sq m/ 3660 sq ft
Cost: INR 63 lacs
Principal Architect: Aditi Dora
Photography: Palak Dikania
Interior Styling: Mish&Co.

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

An Architect Eats Samosa

ArchitectureLive! continues with Alimentative Architecture – The fifth in a series of articles by Architect-Poet-Calligrapher H Masud Taj interfacing architecture with food via geometry.

Read More »

The Stoic Wall Residence, Kerala, by LIJO.RENY.architects

Immersed within the captivating embrace of a hot and humid tropical climate, ‘The Stoic Wall Residence’ harmoniously combines indoor and outdoor living. Situated in Kadirur, Kerala, amidst its scorching heat, incessant monsoon rains, and lush vegetation, this home exemplifies the art of harmonizing with nature.

Read More »

BEHIND the SCENES, Kerala, by LIJO.RENY.architects

The pavilion, named ‘BEHIND the SCENES’, for the celebrated ITFOK (International Theatre Festival of Kerala), was primarily designed to showcase the illustrious retrospective work by the famed scenic background artist ‘Artist Sujathan’.

Read More »

WE ARE HIRING /

ArchitectureLive! is hiring for various roles, starting from senior editors, content writers, research associates, graphic designer and more..

 

PARTICIPATE /