Satyasheel 2018, Gurugram Architecture and Interior Design by Linear Concepts

Share Post:

Located in the dense metroscape of Delhi NCR, the project houses a small family of 4. Father-Son duo being the lead architects & designers wanted to keep their house simple, spacious and wished to play along the lines of linearity which is their core designing principle.

Satyasheel – is a three-storey villa, with an open floor plan concept for the ground floor – a formal drawing room – family lounge, open kitchen with an exclusive dining area. The house gets natural light in abundance & is very well ventilated- which was utilized optimally by the architects in planning.

Satyasheel 2018, Gurugram Architecture and Interior Design by Linear Concepts 1

Northeast portion has been ‘provided’ with a skylight on the terrace, providing ample daylight to the entire house. The two floors on the top comprise two rooms per floor with a separate walk-in and a spacious bathroom catering to the needs of the family.

Cross ventilation ensures the house to be cool during the summer months of Delhi and the house is equipped with thermal insulation slim line floor to ceiling windows – The interiors have been designed according to the contemporary – modernist themes with keeping the user needs in focus.

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

Crescent School of Architecture, Chennai, by architectureRED

Crescent School of Architecture, Chennai by architectureRED

The Crescent School of Architecture occupies a relatively small lot of the 60-acre university campus, in Vandalur, Chennai. The project brief envisioned studio spaces along with lecture halls and administration areas – which we chose to augment with necessary ‘de-programmed’ spaces for collective working and gathering. This allowed for the exploration of redefining not only the nature of spaces found in an architecture school, but also offering us the possibility to inform the future pedagogic programme that it could accommodate.

Subscribe to Architecture and Design Updates