Priyanka Shekhar Apartment at Bangalore by Five Elements Architects

The bedrooms are ventilated at higher sill levels of 5-feet so that only diffused light is permitted with privacy and the sill wall would be more functional. - Five Elements Architects

Share Post:

Priyanka Shekhar Apartment at Bangalore by Five elements Architects

The Priyanka-Shekhar apartment is 3-way skylighted ( for hall, kitchen and toilet).
Flat facing towards east, a wide opening is given on that side which can either be louvered or fully opened. The bedrooms are ventilated at higher sill levels of 5-feet so that only diffused light is permitted with privacy and the sill wall would be more functional.

The two rooms

One of the bedrooms and The hall doesn’t have wall partition, so T.V. unit is inserted in-between with support of wooden panel. This arrangement is more efficiently utilized regarding space utilization. A U-shape bench is designed in the hall area to chit-chat and feel the natural ambience.
4’6”x4’4” size toilet has a sky light at one side and 7’ mirror panelling on the other side glows the toilet throughout the day.
This type of skylight and ventilation glows and blows the flat throughout the day naturally. This results lesser consumption of electricity and a natural feel to live in this apartment.
Materials used like Yellow lacquered-glass, white solid acrylic surface, vitrified tiles, wooden panels, wooden tiles, cement sullary, putty walls, grass mat are in perfect contrast with harmony which pleases one’s mind not to leave the apartment.

– Five Elements Architects

Five Elements Architects

Drawings:

Project Facts
Project Name: Priyanka Shekhar apartment
Principle Architect: Shekhar Gupta
Location: Bangalore
Category : Interior – Residential
Cost : 1500000  INR
Area : 60 SQ.M
Client / Owner : Priyanka

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

Airavat, Khopoli by reD Architects

The success of the architecture lies in the fact that every corner you turn, the drama of the house and the view that it captures changes and moves along with you. The structure is an ode to the beauty of the mountains that surround it.

Read More »

Nalanda University, Rajgir, by Rajeev Kathpalia, Partner at Vastu Shilpa Consultants

Designed by Rajeev Kathpalia, Partner at Vastu Shilpa Consultants, the proposed design echoes the vision of Nalanda University as the campus of the future, at the forefront of global education and the hub of intellectual excellence. The master plan adopts sustainable practices at every phase of the project and to achieve social and economic integration with the local community.

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates