Lemp Brewpub and Kitchen at Gurgaon, by Studio Lotus

Lemp Brewpub and Kitchen at Gurgaon, by Studio Lotus Design brief: To create a space which houses a brew bar, a restaurant which functions during the day as well as night, a lounge, a dance floor and a performance stage under one roof. Space to be cool and contemporary and provide varied experiences for people of various age groups.

Share Post:

Lemp Brewpub and Kitchen by Studio LotusLemp Brewpub and Kitchen at Gurgaon, by Studio Lotus

Design brief:

To create a space which houses a brew bar, a restaurant which functions during the day as well as night, a lounge, a dance floor and a performance stage under one roof. Space to be cool and contemporary and provide varied experiences for people of various age groups.
The Site:
Around 5300 sq ft of space in a mall in Gurgaon. Additional 1500 sq ft mezzanine created for the brewery Design results: We created multiple experiences in one venue. A series of installation like spaces made using low cost, recycled/ recyclable materials like paper tubes, old bottles, stained glass and chain mail. The shell clad with stained fire brick, use of quilted leather and sheer fabric curtains to bring in the element of luxury.

 

Drawings

Lemp Brewpub and Kitchen by Studio Lotus
Floor Plan
Lemp Brewpub and Kitchen by Studio Lotus
Section

More Images

 

Design Team: Ambrish Arora (Design Principal), Sidhartha Talwar (Principal Architect), Pankhuri Goel (Project designer), Arun Kullu (Furniture Designer), Vijendra Sharma (Assistant Architect), Navin Jha (Graphic Production)

 

 

 

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

Aatam Hostel at Kota, by Sameep Padora and Associates

Aatam Hostel, designed by Sameep Padora and Associates, has a residential program mix, containing hostels rooms for students along with a residence for the family that owns the plot. Six years in the making, the project is located in the dry and hot climate of Kota, Rajasthan.

Kovilpatti guest house at Kovilpatti by Benny Kuriakose

Kovilpatti guest house at Kovilpatti by Benny Kuriakose

This company guest house is simple, yet, functional. The old building has been renovated and a new kitchen and dining has been added. The elevation is treated with the historical character, with the sloped tile roof, timber columns, and arched openings in the verandas and the simple jaali work in the parapet.

Subscribe to Architecture and Design Updates