The Organic store (Arogya Organic) at Bengaluru, Karnataka, by Redwall Design Studio

Brand tagline “Experience the difference” inspired Redwall Design Studio to give a contemporary touch to a desi styled retail brand. The design concept of the store reflects, through materiality and colourfulness. Combination of iron together with natural pine wood that appears in various forms.

Share Post:

Redwall Design Studio, BengaluruThe design process at Redwall Design Studio started from an old cart, but it developed into a metallic and wooden geometric interpretation of the regional farmer houses and carts. The vision for the store was to offer an experience that would encourage customers to spend ample time in the store, enjoying the products as much as ambience of the place.

Brand tagline “Experience the difference” inspired us to give a contemporary touch to a desi styled retail brand. The design concept of the store reflects, through materiality and colourfulness. Combination of iron together with natural pine wood that appears in various forms.

The store was turned into a refreshing space with soft green colour filled all around. The colours were chosen in a way to make the customers feel pleasant walking into the store. The wooden textures all around the store combined with the light fixtures hung from the wooden ceiling makes the store look appealing.

Redwall Design Studio, Bengaluru
Drawings – Plans and Section

The architecture of the supermarket is meant to foster an overarching perception of the whole environment. The dense organization, the linear geometric configurations, and the use of low display units guide the customer through the supermarket and help them buy the products with ease.

Project Facts:

Project Name : Arogya Organic – The Organic Store
Location : Bengaluru, Karnataka, India
Area : 1500 sq ft
Project Status : Completed, November 2017
Firm Name : Redwall Design Studio
Design Team : Sudeep Dev M , Kiran Kumar MR
Photographs : Redwall Design Studio
Marketing/Branding Design : Redwall Design Studio

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

Centre For Research and Development of Indegenous Technology, at Karnathu village, Himachal Pradesh, by Bhavesh Masand

Centre For Research and Development of Indegenous Technology, at Karnathu village, Himachal Pradesh, by Bhavesh Masand

From the city bar, as a drunk man returns home, he’s faced with unusual difficulties reaching home this time. During the course of his journey, he sensed his house keys slipping from his pocket in the dark highway, nonetheless he continued haltless. On arrival at home, he’s frantic in search of his lost keys to which his friend enquired- “why are you searching the keys in this light while you know it slipped on the highway?” To which the drunkard responds – “ Because this is where the light is, crazy!” – Bhavesh Masand

South Zahir Paradise, at Dhaka, by SHATOTTO

South Zahir Paradise, Dhaka, by SHATOTTO

South Zahir Paradise by SHATOTTO, is a 14 story contemporary residential building located in Dhanmondi, Road 6A, Dhaka, Bangladesh. With a lake on the south side of the building and a public mosque on the North Road, this building offers both aesthetic and functional features.

Subscribe to Architecture and Design Updates