Sandip Institute of Research and Technology at Nashik by Environ Planners Architect

Sandip Institute of Research and Technology at Nashik by Environ Planners Architect

The symphony of building design evolves out of several concerns at a picturesque site of nature around is the campus of Sandip Foundation. At a higher counter level of the undulated ground profile, stands this magnificent but simple structure of the institute. Apart from the several design deliberations that have been discerningly addressed, the one aspect that stares you in the face is the belongingness of the built form with the landscape.
Sandip Institute of Research and Technology at Nashik by Environ Planners Architect

Sandip Institute of Research and Technology at Nashik by Environ Planners Architect

The symphony of building design evolves out of several concerns at a picturesque site of nature around is the campus of Sandip Foundation. At a higher counter level of the undulated ground profile, stands this magnificent but simple structure of the institute. Apart from the several design deliberations that have been discerningly addressed, the one aspect that stares you in the face is the belongingness of the built form with the landscape.

Project facts
Project name: Sandip Institute of Research and Technology
Location: Nashik
Category : Institutional
Area : 105218.266 SQ.M
Client / Owner : Sandip Foundation
Project status : Completed
Consultants: kranti Constructions, Rajhans Construction, Roots landscape architects,  
Shailesh Dhumne, Agnihotri Thakare, Milind Shete

 

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

An Architect Eats Samosa

ArchitectureLive! continues with Alimentative Architecture – The fifth in a series of articles by Architect-Poet-Calligrapher H Masud Taj interfacing architecture with food via geometry.

Read More »

The Stoic Wall Residence, Kerala, by LIJO.RENY.architects

Immersed within the captivating embrace of a hot and humid tropical climate, ‘The Stoic Wall Residence’ harmoniously combines indoor and outdoor living. Situated in Kadirur, Kerala, amidst its scorching heat, incessant monsoon rains, and lush vegetation, this home exemplifies the art of harmonizing with nature.

Read More »

BEHIND the SCENES, Kerala, by LIJO.RENY.architects

The pavilion, named ‘BEHIND the SCENES’, for the celebrated ITFOK (International Theatre Festival of Kerala), was primarily designed to showcase the illustrious retrospective work by the famed scenic background artist ‘Artist Sujathan’.

Read More »

WE ARE HIRING /

ArchitectureLive! is hiring for various roles, starting from senior editors, content writers, research associates, graphic designer and more..

 

PARTICIPATE /