Garuda Logistics Office at Gurgaon by Aditya Bhardwaj Design Studio

Garuda Logistics Office at Gurgaon, by Aditya Bhardwaj Design Studio

The design for Garuda Logistics was developed keeping in mind the office space for the young team. Different zones of the office are partitioned in a way to achieve transparency and a sense of openness, at the same time maintaining privacy. This open office design also allows natural light to reach deeper areas and create controlled visual connections between outside and inside to bring dynamics of the outdoors in the space.
Garuda Logistics Office at Gurgaon by Aditya Bhardwaj Design Studio

Follow ArchitectureLive! Channel on WhatsApp

Garuda Logistics Office at Gurgaon by Aditya Bhardwaj Design Studio

Located in Gurgaon, Garuda Logistics, with the site area of 540 sq ft accessible through a doubly loaded corridor, in a commercial building of Gurugram, the design brief was to create a lively and vibrant office space for a logistics company.

The design was developed keeping in mind the office space for the young team. Different zones of the office are partitioned in a way to achieve transparency and a sense of openness, at the same time maintaining privacy. This open office design also allows natural light to reach deeper areas and create controlled visual connections between outside and inside to bring dynamics of the outdoors in the space.

Calm and earthy tones are used in the interiors, setting a good working environment in the office, which is in contrast with the mundane commercial context of Gurugram. The elements of office space, like the cut out on metal sheet, is designed such that it explains the logistic process to the user. Sustainable materials and cost effective construction techniques are used in creating the space.

Project Facts

Name of the Firm: Aditya Bhardwaj Design Studio
Name of the Principal: Aditya Bhardwaj
Project Status: Completed
Project Location: Gurugram
Photography : Aditya Bhardwaj, Nikhil Nitin Bage
Write-up Credits: Akansha Gautam

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

An Architect Eats Samosa

ArchitectureLive! continues with Alimentative Architecture – The fifth in a series of articles by Architect-Poet-Calligrapher H Masud Taj interfacing architecture with food via geometry.

Read More »

The Stoic Wall Residence, Kerala, by LIJO.RENY.architects

Immersed within the captivating embrace of a hot and humid tropical climate, ‘The Stoic Wall Residence’ harmoniously combines indoor and outdoor living. Situated in Kadirur, Kerala, amidst its scorching heat, incessant monsoon rains, and lush vegetation, this home exemplifies the art of harmonizing with nature.

Read More »

BEHIND the SCENES, Kerala, by LIJO.RENY.architects

The pavilion, named ‘BEHIND the SCENES’, for the celebrated ITFOK (International Theatre Festival of Kerala), was primarily designed to showcase the illustrious retrospective work by the famed scenic background artist ‘Artist Sujathan’.

Read More »

WE ARE HIRING /

ArchitectureLive! is hiring for various roles, starting from senior editors, content writers, research associates, graphic designer and more..

 

PARTICIPATE /