Casa Rojo at Chennai by Benny Kuriakose

Casa Rojo at Chennai by Benny Kuriakose

The essence of the building was to be a space which would exemplify the feeling of well-being and tranquility. It was to be a place where one could work, play or socialize without disturbing the harmony of the different elements encompassed within the space. The plan of the house incorporated the existing orchard.
Casa Rojo at Chennai by Benny Kuriakose

Follow ArchitectureLive! Channel on WhatsApp

Casa Rojo at Chennai by Benny Kuriakose

The essence of the building was to be a space which would exemplify the feeling of well-being and tranquility. It was to be a place where one could work, play or socialize without disturbing the harmony of the different elements encompassed within the space. The plan of the house incorporated the existing orchard. The view from the gate is of the main house and Ranjeet’s office to the left. Although the plot is long and narrow, the plan has taken care to position the house in such a way that it overcomes any feeling of constriction and at the same time, provides a spacious backyard.

Project Facts
Project Name: Casa Rojo
Location: Chennai
Name of firm: Benny Kuriakose
Category: Small Residential Building
Project Status: Completed
Project Period: 31 months
Submission Type: Professional Submission

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

An Architect Eats Samosa

ArchitectureLive! continues with Alimentative Architecture – The fifth in a series of articles by Architect-Poet-Calligrapher H Masud Taj interfacing architecture with food via geometry.

Read More »

The Stoic Wall Residence, Kerala, by LIJO.RENY.architects

Immersed within the captivating embrace of a hot and humid tropical climate, ‘The Stoic Wall Residence’ harmoniously combines indoor and outdoor living. Situated in Kadirur, Kerala, amidst its scorching heat, incessant monsoon rains, and lush vegetation, this home exemplifies the art of harmonizing with nature.

Read More »

BEHIND the SCENES, Kerala, by LIJO.RENY.architects

The pavilion, named ‘BEHIND the SCENES’, for the celebrated ITFOK (International Theatre Festival of Kerala), was primarily designed to showcase the illustrious retrospective work by the famed scenic background artist ‘Artist Sujathan’.

Read More »

WE ARE HIRING /

ArchitectureLive! is hiring for various roles, starting from senior editors, content writers, research associates, graphic designer and more..

 

PARTICIPATE /