We Design Studio, Mumbai, Malabar Hill Residence

Malabar Hill Residence, Mumbai- WE Design Studio

Designed by We Design Studio, this 1800 square foot apartment sits in the heart of a densely wooded area of Malabar Hill, one of the most up-market neighbourhoods of Mumbai.
We Design Studio, Mumbai, Malabar Hill Residence

Follow ArchitectureLive! Channel on WhatsApp

Malabar Hill Residence, Mumbai- WE Design Studio 1

This 1800 square foot apartment sits in the heart of a densely wooded area of Malabar Hill, one of the most up-market neighborhoods of Mumbai. The apartment is home to a young couple and their twin infants. The design, placement of furniture and selection of materials revolve around the perfectly framed views of the temple trees outside each room.

The clean, bold lines of each space and the furniture pieces within complement the sculptural quality of the temple trees outside. The minimal interior of the apartment features a basic palette of white walls, floor and ceilings that aim at providing a calm and comfortable environment for its inhabitants. The key feature of the apartment is a home-study that can be combined with the living and dining area to create a sense of seamlessness between the two spaces. The study also doubles up as a guest bedroom, if required.

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent

An Architect Eats Samosa

ArchitectureLive! continues with Alimentative Architecture – The fifth in a series of articles by Architect-Poet-Calligrapher H Masud Taj interfacing architecture with food via geometry.

Read More »

The Stoic Wall Residence, Kerala, by LIJO.RENY.architects

Immersed within the captivating embrace of a hot and humid tropical climate, ‘The Stoic Wall Residence’ harmoniously combines indoor and outdoor living. Situated in Kadirur, Kerala, amidst its scorching heat, incessant monsoon rains, and lush vegetation, this home exemplifies the art of harmonizing with nature.

Read More »

BEHIND the SCENES, Kerala, by LIJO.RENY.architects

The pavilion, named ‘BEHIND the SCENES’, for the celebrated ITFOK (International Theatre Festival of Kerala), was primarily designed to showcase the illustrious retrospective work by the famed scenic background artist ‘Artist Sujathan’.

Read More »

WE ARE HIRING /

ArchitectureLive! is hiring for various roles, starting from senior editors, content writers, research associates, graphic designer and more..

 

PARTICIPATE /